Austria expulzează un diplomat rus suspectat de spionaj economic

Imaginea articolului Austria expulzează un diplomat rus suspectat de spionaj economic

Austria expulzează un diplomat rus suspectat de spionaj economic

Guvernul Austriei a anunţat, luni, expulzarea unui diplomat rus, în contextul suspiciunilor privind acţiuni de spionaj economic, conform publicaţiei Kronen Zeitung, citată de agenţia de presă Reuters.

“Comportamentul diplomatului nu a fost în concordanţă cu prevederile Convenţiei de la Viena”, a comunicat Ministerul de Externe de la Viena.

Potrivit unor surse citate de publicaţia Kronen Zeitung, diplomatul rus a desfăşurat mai mulţi ani activităţi de spionaj economic asupra unei companii tehnologice din Austria.

Ambasada Rusiei de la Viena s-a declarat “revoltată de hotărârea lipsită de fundament a autorităţilor austriece”, avertizând că vor fi afectate relaţiile bilaterale.

În replică, Ministerul rus de Externe a anunţat că va expulza un diplomat austriac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].