Focar de COVID-19 la singura clinică de hematologie din regiunea Olteniei

Este focar de COVID la Clinica de Hematologie din Craiova. 12 din cei 30 de asistenţi medicali care lucrează aici au fost diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-COV 2.

Şi doi pacienţi s-au îmbolnăvit, spune Lorena Dijmărescu, directorul medical al Spitalului Filantropia Craiova, instituţie în subordinea căreia se află Clinica de Hematologie.

În următoarele două săptămâni, în clinică vor fi primate doar urgenţele, pentru că nu este suficient personal care să îngrijească bolnavii. 10 pacienţi sunt internaţi acum aici.

Clinica de Hematologie din Craiova este singura din regiunea Olteniei. Aici pot fi internaţi maximum 50 de bolnavi.

„Vom asigura urgenţele şi chimioterapia pe spitalizare de zi. Sunt măsuri luate tocmai în ideea de a minimaliza riscurile de răspândire a acestei infecţii. Această situaţie va fi perpetuată timp de două săptămâni, până când personalul va ieşi din izolare”, spune  Lorena Dijmărescu, director medical Spitalul Filantropia Craiova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].