Ministerul Agriculturii anunţă începerea plăţilor la un program de importanţă majoră

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, Ministerul Finanţelor Publice a aprobat deschiderea creditelor bugetare, urmând ca marţi să fie viraţi banii în conturile Direcţiilor pentru Agricultură Judeţene. În 2020, MADR a alocat programului Tomata suma de 39.477.000 de euro, cea mai mare din ultimii patru ani aferentă ciclului I de producţie al Programului.

„Totodată, la solicitarea fermierilor, MADR a extins perioada de valorificare a tomatelor de la 15 iunie inclusiv, la 1 iulie inclusiv, fapt ce a contribuit la creşterea numărului de beneficiari eligibili, în anul 2020 înregistrându-se cel mai mare număr al acestora de la începutul implementării programului, respectiv anul 2017”, se arată în comunicat.

Bugetul a fost repartizat către 17.386 de beneficiari eligibili, rezultând un cuantum per beneficiar de 2.270 de euro.

În comparaţie cu anul 2019, în acest an numărul beneficiarilor din ciclul I de producţie a crescut cu circa 21%, respectiv de la 14.405 la 17.386, a mai anunţat MADR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].