Berlinul interzice protestele împotriva măsurilor de protecţie

Autorităţile din Berlin anunţă că în weekend poliţia va patrula pe străzile capitalei pentru a stopa protestele anunţate împotriva măsurilor de protecţie impuse de guvern, din cauza coronavirusului. Decizia vine după ce participanţii unui miting recent nu au respectat măsurile de protecţie şi distanţare socială.

 

Andreas Geisel, senatorul de interne din Berlin, a declarat că autorităţile au decis să interzică protestele pentru a proteja oamenii împotriva infecţiei. ”Suntem încă în mijlocul unei pandemii şi numărul persoanelor infectate este în creştere”, a declarat Geisel.

 

În comparaţie cu alte ţări, Germania a reuşit să menţină un număr scăzut de cazuri COVID-19, însă, începând cu luna iulie, numărul de cazuri noi a crescut în fiecare zi, mai ales în ultimele săptămâni. 

 

Aproximativ 20.000 de persoane, printre care şi activişti anti-vaccinare, au protestat în Berlin, pe 1 august.

 

Geisel a spus că organizatorii acestui protest au încălcat în mod deliberat regulile pe care le-au agreat anterior cu poliţia, inclusiv purtarea măştii şi menţinerea distanţării sociale.

 

Partidul de extremă dreaptă, Alternativa pentru Germania (AfD), a spus că va solicita un miting la Poarta Brandenburg împotriva deciziei lui Geisel. “Senatul încalcă drepturile fundamentale”, a afirmat un reprezentant.

 

Geisel a anunţat că mii de poliţişti vor patrula în capitala Germaniei, în weekend, şi a avertizat cu privire la posibilele atacuri violente după ce poliţia a primit ameninţări.

 

La începutul pandemiei, poliţia din Berlin a reţinut peste 100 de persoane care au participat la o demonstraţie neautorizată împotriva deciziei de a intra în izolare. În iunie, poliţia din Olanda a reţinut aproximativ 400 de persoane la un protest împotriva măsurilor de distanţare socială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].