Marian Oprişan: Mă voi lega cu lanţuri de clădirea Guvernului

„Guvernul PNL se opune construirii noului spital judeţean! Premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii şi ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) ignoră de luni întregi solicitarea includerii noului spital judeţean în Strategia Naţională de Sănătate. Includerea noului spital judeţean în Strategia Naţională de Sănătate ar fi permis derularea cu rapiditate a procedurilor şi ar fi scutit plata celor patru milioane de lei din bugetul judeţului pentru elaborarea Studiului de prefezabilitate”, scrie pe Facebook Marian Oprişan.

El spune că nu ar fi fost necesară întocmirea acestei documentaţii şi, implicit, pierderea câtorva luni de zile, la acest moment putând deţine deja indicatorii tehnico-economici obţinuţi în urma studiului de fezabilitate, dacă proiectul spitalului din Vrancea ar fi fost introdus în această Strategie.

„Ignoranţa totală şi atitudinea criminală a Guvernului PNL faţă de soarta judeţului Vrancea şi faţă de locuitorii acestuia este dovedită fără dubii prin refuzul de a introduce acest proiect, până la această dată, în Strategia Naţională de Sănătate. Acesta este modul în care reprezentanţii PNL aleg să reprezinte interesele cetăţenilor şi este clar că avem o mare problemă la nivelul judeţului, drept pentru care lăsăm la latitudinea vrâncenilor să aprecieze <preocuparea> liberalilor pentru sănătatea lor. Este momentul ca vrâncenii să înţeleagă un singur lucru: eu voi lupta ca acest proiect să obţină finanţare din fonduri europene, din cele 80 de miliarde de euro acordate României de Uniunea Europeană”, adăugă preşedintele CJ Vrancea.

El ameninţă că, dacă Guvernul PNL va respinge acest proiect privind construirea noului spital pentru vrânceni, va fi primul preşedinte de Consiliu Judeţean din România care se va ”lega cu lanţuri de clădirea Guvernului”.

„În momentul în care se va asigura sursa de finanţare, etapa imediat următoare va fi scoaterea la licitaţie a proiectării, a execuţiei şi a dotării spitalului. Peneliştii trimit cetăţenii să se trateze la Galaţi şi Buzău, motivând că realizarea noului spital judeţean nu este eficientă economic, ca şi cum scopul ar fi încasarea unui profit de pe urma sănătăţii vrâncenilor şi critică demagogic dorinţa mea ca bolnavii să beneficieze de servicii medicale de înaltă calitate, chiar aici în Vrancea. Ruşine, PNL”, conchide Oprişan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].