Explicaţii cerute ministrului Bode după accidentul rutier de pe drumul naţional Sibiu-Vâlcea-Piteşti în care a fost implicat / Răspunsul SPP

„Accidentul rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor Lucian Bode ridică multe semne de întrebare. USR cere ministrului liberal să explice public care era urgenţa de a se deplasa cu semnalizare acustică şi luminoasă pe drumurile publice şi dacă a respectat legea”, transmit liderii USR pe pagina de Facebook a Uniunii.

USR reaminteşte accidentul tragic al poliţistului Bogdan Gigină, „petrecut tocmai într-o situaţie abuzivă de folosire a deplasării în regim de urgenţă”.

„USR consideră că este inadmisibil dacă tocmai ministrul Transporturilor nu a respectat legea şi a încercat să scape de cozile intermidabile de pe drumul naţional Sibiu-Vâlcea-Piteşti, folosind fără justificare girofarul, ca un sindrom al vechii clase politice de care România trebuie să se elibereze. În această situaţie, USR cere Poliţiei Române să anunţe ce verificări a făcut şi ce măsuri a dispus. Accidentul ministrului Transporturilor a avut loc pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri naţionale DN7, în timp ce licitaţiile pentru Autostrada Sibiu-Piteşti nu fac progrese”, se mai arată în postarea USR.

 

Răspunsul SPP: „În urma impactului doar angajatul SPP a avut nevoie de investigaţii medicale”

Autoturismul în care se afla ministrul Transporturilor aparţine Serviciului de Protecţie şi Pază şi era condus de un angajat SPP. 

Maşina, cu semnalele acustice şi sonore pornite, se deplasa în condiţii de trafic extrem de agolmerat iar în zona localităţii Drăganu, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, a menţionat SPP, fără să explice urgenţa deplasării.

„În urma impactului doar angajatul SPP a avut nevoie de investigaţii medicale, starea lui de sănătate fiind bună. Serviciul de Protecţie şi Pază regretă disconfortul creat participanţilor la trafic”, a precizat SPP. 

 

Cum s-a aflat despre accidentul în care a fost implicat ministrul Bode

O filmare a unui motociclist aflat în trafic arată cum o maşină în care se afla ministrul Transporturilor a circulat pe contrasens pentru a depăşi o porţiune aglomerată, deşi depăşirea nu este permisă în zona respectivă. Ulterior a lovit frontal un autoturism care a venit din sens opus.

Accidentul a avut loc pe DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, nu se afla la volan în momentul accidentului din judeţul Argeş, după cum a anunţat şi premierul Ludovic Orban. El a cerut că Poliţia trebuie să verifice exact circumstanţele.

[embedded content]

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].