„Războiul calculat al lui Erdogan”: Die Welt susţine că preşedintele Turciei le-a cerut generalilor săi să scufunde o navă grecească

Ziarul german Die Welt a afirmat marţi că preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dorit să provoace un incident militar cu Grecia în estul Mediteranei pentru a-şi asigura supravieţuirea politică.

Articolul, intitulat „Războiul calculat al lui Erdogan”, afirmă că „dacă ar fi depins de preşedintele turc, marina sa ar fi scufundat o navă greacă în Marea Mediterană cu mult timp în urmă”.

Mai exact, a afirmat ziarul, citând surse militare turceşti, în urmă cu câteva zile Erdogan le-a cerut generalilor turci să scufunde o navă elenă şi că ar trebui să facă acest lucru asigurându-se că nimeni nu este ucis.

Când generalii au refuzat, altcineva a sugerat doborârea unui avion de luptă elen, pilotul având posibilitatea să folosească platforma de catapultare, pentru a se salva. Dar generalii turci au refuzat şi această propunere.

Subiectul prezentat de publicaţia germană se înscrie în cadrul conflictelor din ce în ce mai acute dintre Turcia şi Grecia, potenţate în ultima perioadă de exploatarea resurselor energetice din Marea Mediterană.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].