Roche lansează testul rapid antigen SARS-CoV-2. Primeşti rezultatul în 15 minute

Roche va lansa la sfârşitul lunii septembrie noul test antigen rapid SARS-CoV-2, pentru pieţele care acceptă marca CE. De asemenea, va depune autorizaţia de utilizare de urgenţă (EUA) la Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Testul va fi disponibil în punctele de îngrijire şi se aplică atât persoanelor asimptomatice, cât şi celor simptomatice. Profesioniştii din domeniul sănătăţii vor putea identifica infecţiile în 15 minute. Testul va examina cu precizie persoanele care s-au expus la pacienţi infectaţi cu noul virus şi va oferi soluţii rapide de diagnosticare, de înaltă calitate.

Testul are o sensibilitate de 96,52% şi o precizie de 99,68%, pe baza a 426 de probe. La lansare vor exista 40 de milioane de teste rapide SARS-CoV-2 disponibile, pe lună.

”Pe măsură ce pandemia COVID-19 persistă, sistemele de sănătate sunt provocate. Testarea continuă să fie un obiectiv important pentru multe ţări. În următorul sezon gripal este important să ştim dacă o persoană are SARS-CoV-2 sau gripă pentru a asigura tratamentul corect.” a declarant Thomas Schineker, CEO Roche Diagnostics.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].