Tesla, “perla” de pe Wall Street, vinde acţiuni de 5 miliarde de dolari

Tesla, cel mai valoros producător auto din lume şi vedeta de pe Wall Street din ultima perioadă, vrea să vândă acţiuni de până la 5 miliarde de dolari. Adică cea mai mare ofertă de la listarea companiei pe bursa de la New York.

Compania spune, potrivit presei internaţionale, că va vinde acţiuni “din când în când” la preţurile din piaţă. Producătorul american de maşini electrice a anunţat că băncile vor vinde acţiunile pe baza directivelor de la Tesla.

“Vrem să folisim veniturile nete din această ofertă, dacă vor exista, pentru a ne consolida bilanţul, dar şi în scopuri corporative generale”, a explicat compania.

Preţul acţiunilor Tesla era, la închiderea de luni, cu 500% mai mare faţă de nivelul înregistrat la începutul anului. Iar în ultimul an, acţiunile Tesla s-au apreciat cu 1.004%. Asta în timp ce indicele S&P 500, al celor mai mari companii americane listate (în funcţie de valoare), a crescut cu doar 20%.

Valorea de piaţă a companiei a ajuns la 464,3 miliarde de dolari. Elon Musk, directorul general Tesla, este în top 5 cei mai bogaţi miliardari din lume, cu o avedere de 115 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].