Măsurile lui Netanyahu nemulţumesc populaţia. Un ministru a demisionat

Imaginea articolului Măsurile lui Netanyahu nemulţumesc populaţia. Un ministru a demisionat

Măsurile lui Netanyahu nemulţumesc populaţia. Un ministru a demisionat

Israelul se loveşte de un blocaj la nivel national. Mii de oameni au mers în faţa casei preşedintelui Benjamin Netanyahu, pentru a îi cere demisia. Liderul e acuzat de corupţie şi de proastă gestionare a pandemiei.

Netanyahu impune măsuri restrictive exagerate, consider oamenii. A oprit ieşirile noaptea în aproximativ 40 de oraşe, considerate zonă roşie. Preşedintele a aunţat cea de-a doua carantină la nivel national.

Chiar un membru al Guvernului consider că Netanyahu ia măsuri extreme. Ministrul Locuinţelor din Israel a demisionat. El e nemulţumit de măsura care nu permite credincioşilor să se roage în sinagogi.

Israelul a fost dat drept exemplu pozitiv la începutul crizei. Mai apoi, a fost acuzat că a redeschis economia prea repede, şi de aceea s-a ajuns la o explozie de infecţii. Israel a ajuns la 3.000 de cazuri pe zi.

„Decizia de a impune blocarea completă a sărbătorilor a fost planificată în prealabil din lipsa de apreciere a sărbătorilor evreieşti”, a spus ministrul  locuinţelor şi construcţiilor, Yaakov Litzman, în scrisoarea de demisie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].