O ţară mică pune condiţii UE. Sancţiunile pentru Belarus doar în schimbul unor limitări impuse Turciei

Cipru a condiţionat aprobarea sancţiunilor UE asupra Belarusului de crearea unei noi liste negre pentru Turcia, stat cu care este în conflict pentru resurse de gaze naturale şi teritorii din Marea Mediterană, au declarat surse UE.

Preşedintele cipriot Nicos Anastasiades a convenit împreună cu ceilalţi 26 de lideri ai UE la un summit din august să impună interdicţii de viză şi îngheţarea activelor oficialilor bieloruşi responsabili cu violenţele contra demonstranţilor prodemocraţie şi de fraude electorale, scrie EUobserver. 

Însă unor guverne le-a fost dat un nou set de nume turceşti pe care liderul cipriot doreşte să le adauge la o listă neagră deja existentă a UE cu oficiali de la Ankara implicaţi în conflictul declanşat de insistenţele turcilor de a fora după petrol şi gaze în ape considerate de ciprioţi ca fiind ale lor, conform Ziarul Financiar. 

„Vor doar ca restul UE să fie de acord cu noua lor listă pentru Turcia“, a adăugat sursa. „Încearcă să lege cele două probleme, sancţiunile pentru Belarus şi cele pentru Turcia, în acelaşi pachet“, a declarat o altă sursă UE. Un compromis este aşteptat săptămâna aceasta. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].