Bulgaria la un pas de adoptarea euro. Data la care moneda ar putea fi introdusă

Bulgaria şi Croaţia ar putea adera la zona euro în ianuarie 2024, a anunţat în vară Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene responsabil de Afaceri economice. Bulgaria şi Croaţia s-au alăturat în iulie Mecanismului European al Ratelor de Schimb (ERM-2), sistemul care pregăteşte admiterea în zona euro, urmând să fie monitorizate cel puţin doi ani pentru a se observa dacă îndeplinesc criteriile Tratatului Maastricht.

Bulgaria şi Croaţia ar putea fi pregătite în 2023, dar “tradiţia este că moneda euro este introdusă în ianuarie, ceea ce ne conduce la data de 1 ianuarie 2024”, a spus Valdis Dombrovskis.

Banca Centrală Europeană a anunţat că Bulgaria şi Croaţia îndeplinesc criteriile pentru etapa finală înainte de admiterea în uniunea monetară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].