Medicii îl critică pe Trump după ce a părăsit camera de spital pentru a-şi saluta susţinătorii: ”Iresponsabilitatea este uluitoare”

Un medic de la Centrul Walter Reed, în care Donald Trump este internat şi tratat pentru COVID-19, a descris decizia preşedintelui de a apărea în faţa suţinătorilor săi drept „nebunie”, în timp ce alţi experţi medicali au pus la îndoială evaluarea conform căreia preşedintele ar putea reveni luni la Casa Albă. Aceştia au mai subliniat că detaliile insuficiente despre tratamentul său sugerează o afecţiune gravă, notează Daily Mail.

 

De asemenea, dr. James Phillips, şef medical în caz de dezastre la divizia de medicină de urgenţă a Universităţii George Washington şi consultant COVID-19, a condamnat gestul preşedintelui de duminică după-amiază.

 

El a spus că gestul este ”periculos şi nesăbuit,” în comentarii care au devenit rapid virale, adunând peste 100.000 de „aprecieri” şi 40.000 de redistribuiri în prima oră de la publicare.

 

Fiecare persoană aflată în maşină în timpul acelei plimbări ”prezidenţiale” complet inutile trebuie să stea în carantină timp de 14 zile”, a subliniat dr. James Phillips.

 

S-ar putea să se îmbolnăvească. Poate muri. Pentru teatrul politic. Poruncit de Trump să-şi pună viaţa în pericol pentru teatru. Aceasta este o nebunie.”

 

El a spus că designul vehiculului prezidenţial, modificat special pentru a proteja pasagerii de atacuri, a făcut maşina şi mai periculoasă.

 

„SUV-ul prezidenţial nu este doar antiglonţ, ci şi sigilat ermetic împotriva atacurilor chimice. Riscul transmiterii COVID-19 în interior este la fel de mare pe cât scade în afara procedurilor medicale. Iresponsabilitatea este uluitoare,” a continuat el.

 

Alţi medici au pus sub semnul întrebării starea de sănătate a lui Trump.

 

În special, au fost surprinşi de sugestia medicilor care se ocupă de preşedinte că acesta ar putea fi externat luni şi ar putea reveni la Casa Albă.

 

”Starea de sanătatea ar putea fi bună, dar se poate deteriora foarte repede,” a spus Amesh Adalja, cercetător principal la Centrul Johns Hopkins pentru Siguranţa Sănătăţii.

 

Experţii au declarat pentru Washington Post că echipa medicală a lui Trump a păstrat secret informaţii cheie despre starea preşedintelui, care primeşte tratament cu anticorpi monoclonali, remdesivir şi steroizi.

 

Când o persoană bolnavă are nevoie de remdesivir şi dexametazonă, nu mă pot gândi la situaţia în care ar fi în regulă să plece în ziua a treia acasă, chiar şi cu capacitatea medicală a Casei Albe”, a spus Robert Wachter, preşedintele Universităţii din California, potrivit Washington Post.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].