Regina Elisabeta a părăsit pentru prima dată reşedinţa de la izbucnirea pandemiei de coronavirus

Regina Elisabeta a II-a a părăsit reşedinţa pentru prima dată, după 7 luni de la începutul epidemiei de coronavirus în Marea Britanie. Ea a vizitat laboratorul militar de la Porton Down, în sud-vestul Angliei.

 

În vârstă de 94 de ani, regina, însoţită de nepotul ei, prinţul William, s-a întâlnit cu cercetători care analizeaază noul coronavirus, precum şi cu oameni de ştiinţă care au identificat agentul cu care a fost otrăvit fostul agent dublu Sergei Skripal, în Salisbury, în martie 2017, notează Le Figaro.

 

Londra a susţinut că Rusia este responsabilă pentru acest atac, care a provocat o criză diplomatică fără precedent şi o expulzare încrucişată a diplomaţilor, ceea ce nu se mai întâmplase niciodată de la sfârşitul Războiului Rece.

 

Pentru această vizită excepţională din agenda reginei au fost luate măsuri de precauţie, inclusiv screening-ul pentru Covid-19 pentru cele 48 de persoane care s-au întâlnit cu Elisabeta a II-a şi prinţul William. Ea a apărut fără mască în faţa fotografilor.

 

Este pentru prima dată când regina părăseşte reşedinţa de la izolarea decretată la sfârşitul lunii martie, apoi ridicată treptat în vară. 

 

43.000 de persoane au decedat în Marea Britanie din cauza coronavirusului, mai mult decât în orice altă ţară din Europa şi cel puţin 654.000 de persoane au fost infectate, inclusiv moştenitorul tronului, prinţul Charles.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].