Pesta porcină africană, confirmată pe două fonduri de vânătoare din Bistriţa-Năsăud

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Bistriţa-Năsăud, este vorba de fonduri de vânătoare din localităţile Figa şi Sâniacob.

Printre măsurile adoptate de Centrul Local de Combatere a Bolilor, întrunit joi, se numără vânarea, în termen de 60 de zile, a mistreţilor, „prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul, urmând ca mai apoi să fie testaţi atât virusologic, cât şi serologic; de asemenea, se vor efectua inspecţii/patrulări zilnice de către gestionarii fondurilor de vânătoare, dar şi supravegherea exploataţiilor de porci domestici din zona infectată”.

Conform Prefecturii, zonele infectate sunt localităţile Agrişu de Jos, Agrişu de Sus, Beudiu, Bidiu, Bozieş, Bretea, Cheţiu, Chintelnic, Chiraleş, Coasta, Cristur-Şieu, Dumbrava, Enciu, Feleac, Figa, Malin, Nuşeni, Podirei, Rusu de Sus, Rusu de Jos, Sâniacob, Şieu-Odorhei, Şieu-Sfântu, Şintereag, Şintereag-Gară, Şirioara, Viţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].