Tensiuni între Germania şi Franţa din cauza restricţiilor impuse la frontieră

Un lider regional din Franţa a criticat dur decizia Germaniei de a impune restricţii de circulaţie, din cauza mutaţiilor coronavirusului, pentru persoanele care vin din regiunea franceză Moselle.

 

Germania a anunţat duminică restricţii de călătorie între landurile Saarland şi Rheinland-Pfalz şi departamentul francez Moselle. Persoanele care vor treacă din regiunea Moselle în Germania trebuie să prezinte rezultate negative la teste Covid-19 efectuate în ultimele 48 de ore, conform publicaţiei Süddeutsche Zeitung.

 

“Am fost surprins de spontaneitatea şi de brutalitatea deciziei”, a reacţionat Jean Rottner, preşedintele Consiliului Regional din Zona de Est a Franţei.

 

“De câteva săptămâni, se încearcă ajungerea la un nivel european de cooperare, dar suntem blocaţi într-o decizie centrală a Germaniei. Înţeleg preocupările legitime ale Germaniei, dar lucrurile ar fi trebuit gestionate diferit de mult timp”, argumentează Jean Rottner, conform cotidianului Le Figaro. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].