Adrian Sârbu, despre cât de reală este petiţia „Fără Români în Funcţiile Publice”: Este atât de reală cât este fake

„Totul a pornit de la o glumă la o cafea şi a plecat de la această frumoasa oportunitate care este cea mai frumoasa zi pentru jurnalişti, ziua în care pot fi şi autori de fictiune. Astfel s-a născut acestă ficţiune care s-a numit „Fără români în funcţii publice”, a povestit Adrian Sârbu, în emisiunea Ştiu, unde au fost devoalaţi autorii misterioasei petiţii transmise joi în mass-media. 

 

Creatorul Aleph News a povestit că ideea s-a născut de la un precedent, de la lipsa unui înteles a ceea ce înseamnă naţiunea română, iar succesul petiţiei se măsoară prin faptul că jumătate din cei care au citit-o au promis şi să o semneze

 

„Am luat o problemă reală şi i-am dat o soluţie falsă. I-am construit o retorică prin care să se reacţioneze pro sau contra”, a menţionat regizorul Tudor Porta, contributorul Aleph News. 

 

Întrebat de Ioana Ţigănilă, prezentatoare a emisiunii Ştiu, cui i se fac jocurile prin această petiţie, Adrian Sârbu a răspuns amuzat că „ fac jocurile minţilor noastre „pentru ca în ziua de 1 aprilie mintea noastra devine relaxata”. „Nu suntem finantaţi nici de Bill Gates, Soros sau Oculta. Suntem în slujba unei puteri extraodinare, în slujba oamenilor”, a afirmat acesta.

 

„Este atât de real cât este fake”, a rezumat Adrian Sârbu, farsa pusă la cale prin lansarea unei petiţii care ridică însă o problemă reală. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].