Unde se află acum „Cuminţenia Pământului”?

Mulţi români au dat bani pentru „Cuminţenia Pământului”, cu certitudinea că aceasta va rămâne în patrimoniul naţional. Totuşi, puţini sunt cei care au mai auzit ceva despre sculptură  în ultima vreme.

Avocatul Bogdan Grabowski a explicat miercuri seară, la Marius Tucă Show, cum stau lucururile:

„A venit evenimentul de la Colectiv, Guvernul a căzut. Am avut 3 întâlniri cu ministrul Culturii de atunci. S-a ajuns la un preţ, 11 milioane de euro. Preţul urma să fie achitat peste 6 luni. Noi acceptasem preţul, nu momentul în care se face plata. A fost un joc de imagine al guvernului Cioloş, întrucât urmau să aibă loc alegeri”, spune Bogdan Grabowski.

„Sculptura, acum, se află la familie. A fost expusă la Muzeul de Artă, plăteau o asigurare de 2.000 de euro pe lună, dar nu au mai avut aceşti bani în buget”, adaugă avocatul, la Aleph News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].