Economia Indiei a înregistrat o scădere de 7,3% în ultimul an. Pandemia a lovit puternic ţara asiatică

Economia Indiei a înregistrat o scădere de 7,3% în anul bugetar 2020-2021, în contextul restricţiilor generate de pandemie, aceasta fiind cea mai gravă recesiune de la proclamarea independenţei ţării, conform cotidianului Le Figaro.

Valoarea PIB-ului Indiei, a treia economie din Asia, a crescut cu 1,6% în primul trimestru din 2021, după scăderi înregistrate în două semestre anterioare, aceasta fiind cea mai puternică recesiune tehnică înregistrată de India de la proclamarea independenţei, în anul 1947.

Aproximativ 230 de milioane de persoane din India au ajuns sub pragul sărăciei anul trecut, din cauza pandemiei. Circa 100 de milioane de persoane şi-au pierdut locurile de muncă.

Relaxarea restricţiilor sanitare la sfârşitul anului 2020 a permis o anumită redresare a activităţilor economice, dar problemele au reapărut din cauza înregistrării a numeroase cazuri de coronavirus în aprilie şi mai.

Guvernul Narendra Modi nu a anunţat încă noi măsuri de stimulare economică şi este supus unor critici intense pentru că a preferat acordarea de credite companiilor afectate grav, evitând asistenţa financiară directă.

Pentru anul bugetar 2021-2022, Banca centrală a Indiei prognozează o creştere economică de 10,5%, iar Fondul Monetar Internaţional estimează o creştere de 12,5%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].