Prima reacţie britanică după incidentul din Marea Neagră. Ministerului Apărării neagă faptul că ar fi fost lansate bombe în calea navei HMS Defender

„Credem că ruşii au întreprins un exerciţiu de artilerie în Marea Neagră şi au oferit comunităţii maritime un avertisment prealabil cu privire la activitatea lor.

Nu au fost trase focuri către HMS Defender şi nu recunoaştem afirmaţia că bombele au fost lansate în calea ei.”, se arată într-un mesaj transmis de biroul de presă al Ministerului britanic al Apărării. 

 

 

De partea celalată, Ministerul rus al Apărării susţine că distrugătorul britanic HMS Defender a pătruns în apele teritoriale ruse.

O navă militară rusă a tras focuri de avertisment spre un distrugător britanic, iar un avion de vânătoare rus a lansat bombe în apropierea navei militare britanice, în Marea Neagră, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova.

Ministerul rus al Apărării susţine, conform agenţiilor de presă RIA Novosti şi Reuters, că distrugătorul HMS Defender, aparţinând Forţelor Navale Regale britanice, a pătruns trei kilometri în apele teritoriale ruse, în zona Capului Fiolent, în apropiere de Sevastopol.

În contextul în care echipajul distrugătorului nu a reacţionat la avertismentele verbale, o navă a Flotei ruse a Mării Negre a tras focuri de avertisment, iar un avion de vânătoare de tip Suhoi Su-24 a lansat patru bombe de avertisment în apropierea navei militare britanice.

Distrugătorul britanic a schimbat cursul şi a părăsit apele teritoriale ruse.

După incident, ataşatul militar al Ambasadei britanice din Moscova a fost convocat la Ministerul rus al Apărării.

În Marea Neagră se află în prezent distrugătorul britanic HMS Defender, fregata olandeză Everton şi un distrugător al Statelor Unite.

Relaţiile dintre Rusia şi NATO sunt tensionate din cauza activităţilor militare ruse în apropierea Ucrainei şi a anexării, în 2014, a regiunii ucrainene Crimeea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].