VIDEO Arbitrul român Dan Ucenic a fost suspendat pe temen nelimitat, după ce a oficiat la meciul legendelor dintre Real Madrid şi Barcelona

Româno-israelianul Dan Ucenic, 44 de ani, stabilit de 30 de ani în Ţara Sfântă, a primit onoarea de a oficia la meciul legendelor dintre Real Madrid şi Barcelona.

Arbitrul asistent a intrat pe teren cu telefonul şi, la încălzire şi pe tunel, a făcut fotografii cu vedetele granzilor Spaniei (Ronaldinho, Rivaldo, Deco, Roberto Carlos şi Figo) şi, la final, i-a luat tricoul şi autograful lui Frank de Boer, fratele fostului selecţioner al Olandei.

După joc, comisia de arbitri din Israel l-a informat pe Ucenic că este oprit de la delegări până la prima şedinţă a comisiei, declanşându-se un scandal uriaş în Ţara Sfântă.

Dan Ucenic, care are dublă cetăţenie, română şi israeliană, a susţinut că a luat tricoul pentru o cauză umanitară, urmând să-l doneze pentru o licitaţie.

”Asistentul” cu origini româneşti se aşteaptă la o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 6 luni, în condiţiile în care campionatul intern începe în Israel în luna septembrie.

La 44 de ani, cu 22 de ani de arbitraj în spate, dintre care 12 în prima divizie, mai are dreptul să oficieze un an şi jumătate.

Cazul seamănă cu cel al unui alt român care a luat tricoul unui star din fotbal, Octavian Şovre. ”Asistentul” are acum orobleme cu forurile europene de arbitraj, meciul fiind unul oficial, spre desebire de jocul de la Tel Aviv, adjudecat de legendele Realului cu 3-2.

Şovre a plecat de la un meci jucat de Borussia Dortmund cu tricoul şi autograful superstarului norvegian Erling Haaland. Tricoul era destinat unei licitaţii, pentru a aduna bani în contul unei asociaţii care luptă pentru persoanele cu autism.
.
Ulterior, Haaland le-a trimis o scrisoare celor de la asociaţia orădeană, felicitându-i pentru munca depusă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].