Arafat anunţă că românii care au venit din Africa de Sud cu avionul nu au probleme de sănătate, testele pentru COVID fiind negative.

Aeronava care i-a repatriat pe românii din Africa de Sud a aterizat marţi la Baza militară 90 din Bucureşti. Avionul a adus în ţară 46 de români şi 24 de străini blocaţi în sudul Africii,

Toţi pasagerii au fost transportaţi cu autobuze spre o zonă de triaj unde au fost testaţi de echipe DSP. În următoarele 14 zile, pasagerii vor sta în carantină.

„Nu avem nici o persoană cu probleme medicale, testele toate au fost negative, pasagerii sunt obosiţi”, a declarat Raed Arafat.

Şeful DGSU, Raed Arafat, a fost la aeroportul militar şi a anunţat că membrii echipei de rugby au fost îmbarcaţi într-un alt avion cu destinaţia Baia Mare. Actele acestora vor fi procesate la aeroportul din Maramureş.

În avion se mai aflau cetăţeni români din Bucureşti, Ilfov, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Vâlcea şi Vaslui. Aceştia au fost testaţi şi ulterior au plecat spre locurile în care vor sta în carantină.

În ceea ce-i priveşte pe cetăţenii străini, aceştia au fost testaţi şi se pregătesc să plece spre ţările lor cu alte curse aeriene. Este vorba despre trei cetăţeni polonezi şi patru spanioli.

10 bulgari au fost luaţi cu un microbuz al ambasadei Bulgariei, iar un cetăţean maghiar va rămâne în perioada de carantină în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].