Noua Zeelandă „se apără”, după ce o jurnalistă însărcinată a trebuit să apeleze la talibani pentru ajutor

Guvernul Noii Zeelande şi-a apărat sistemul strict de carantină, cunoscut sub numele de MIQ, după ce o jurnalistă însărcinată a spus că a trebuit să apeleze la talibani pentru ajutor după ce cererile ei de a se întoarce în propria ei ţară au fost respinse.

Charlotte Bellis a descoperit că era însărcinată la scurt timp după ce a câştigat atenţia internaţională în 2021 pentru că i-a interogat pe liderii talibani cu privire la tratamentul pe care îl au femeile şi fetele de acolo.

Ea a demisionat de la Al Jazeera în noiembrie şi nu a avut de ales decât să părăsească Qatarul, ea şi partenerul său, Jim Huylebroek, mutându-se în Belgia. Totuşi, aceştia nu au putut locui mult timp acolo, a scris jurnalista într-o rubrică publicată sâmbătă în New Zealand Herald, pentru că nu era rezidentă. Ea a spus că singurul alt loc în care cuplul avea viză pentru a locui era Afganistan.

Bellis susţine că a trimis 59 de documente autorităţilor din Noua Zeelandă, dar acestea i-au respins cererea de reîntoarcere de urgenţă.

Ministrul de răspuns la pandemia de COVID-19 din Noua Zeelandă, Chris Hipkins, a declarat luni că există locuri în MIQ pentru persoanele cu circumstanţe speciale. „Nimeni nu spune că nu există”, a declarat el, citat de The Guardian.

„Înţeleg că a vrut să se întoarcă la o anumită dată şi că oficialii au contactat-o ​​pentru mai multe informaţii la scurt timp după ce i-au examinat cererea. Criteriile de alocare de urgenţă includ o cerinţă de a călători în Noua Zeelandă în următoarele 14 zile. Doamna Bellis a indicat că nu intenţionează să călătorească până la sfârşitul lunii februarie şi a fost încurajată de MIQ să ia în considerare să-şi avanseze planurile. Am înţeles că oficialii au invitat-o ​​de atunci să aplice pentru o altă categorie de urgenţă. O încurajez să ia aceste oferte în serios”, a mai spus ministrul Hipkins.

Noua Zeelandă a reuşit să menţină răspândirea virusului la un nivel minim în timpul pandemiei şi a raportat doar 52 de decese de COVID-19 în rândul populaţiei sale de peste 5 milioane de oameni.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].