Canada anunţă sancţiuni împotriva presupusei iubite a lui Vladimir Putin

Canada a anunţat marţi sancţiuni împotriva presupusei iubite a lui Vladimir Putin, fosta gimnastă Alina Kabaeva, precum şi a altor oficiali şi instituţii ruseşti, din cauza războiului pe care Rusia îl poartă în Ucraina.

Imaginea articolului Canada anunţă sancţiuni împotriva presupusei iubite a lui Vladimir Putin

Canada anunţă sancţiuni împotriva presupusei iubite a lui Vladimir Putin

Ministrul canadian de externe, Mélanie Joly, a anunţat sancţiunile în faţa jurnaliştilor la Ottawa: „Vizăm bănci, oligarhi apropiaţi de regimul Putin, precum şi pe partenera sa, nu ştiu cum să-i spun, partenera sa”.

Printre cei vizaţi în noua rundă de sancţiuni se numără Kabaeva, Banca Agricolă Rusă, Investtradebank şi două firme de gestionare a fondurilor.

Celor afectaţi le vor fi îngheţate activele şi li se va interzice intrarea în Canada, relatează AFP.

Presa a relatat pe larg că Kabaeva şi Putin au o relaţie amoroasă, deşi Putin a negat implicarea, când cazul a fost semnalat pentru prima dată în 2008.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].