Cehia îl convoacă pe ambasadorul rus pentru explicaţii privind utilizarea proprietăţilor diplomatice

Ministerul de Externe din Cehia l-a convocat marţi pe ambasadorul Rusiei la Praga pentru a-şi exprima îngrijorarea cu privire la utilizarea proprietăţilor diplomatice ruseşti, anunţă Reuters.

Imaginea articolului Cehia îl convoacă pe ambasadorul rus pentru explicaţii privind utilizarea proprietăţilor diplomatice

Cehia îl convoacă pe ambasadorul rus pentru explicaţii privind utilizarea proprietăţilor diplomatice

„Misiunile diplomatice de pe teritoriul unui stat străin trebuie să respecte nu doar Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice, ci şi regulile şi legile ţării gazdă. Rusia nu face acest lucru şi nu respectă statul de drept”, a declarat ministrul de externe Jan Lipavsky.

Ministrul nu a oferit mai multe detalii.

Anul trecut, Republica Cehă a expulzat aproximativ 100 de ambasadori ruşi în urma unei dispute diplomatice legate de acuzaţiile aduse de Praga privind implicarea Rusiei într-o explozie produsă în 2014 la un depozit de arme.

De asemenea, guvernul din Cehia a avut poziţii dure împotriva Moscovei în legătură cu războiul din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].