Războiul din Ucraina, ziua 120. Lupte intense în estul ţării. Britanicii cred că ofensiva Rusiei va încetini pe măsură ce armata epuizează resursele

Liderii din statele G7 vor anunţa la summitul din Germania noi măsuri menite să exercite presiuni asupra Rusiei în legătură cu invazia sa în Ucraina, precum şi noi angajamente pentru consolidarea securităţii europene, a declarat un oficial american de rang înalt.

Oficialul a confirmat, de asemenea, că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa ambelor summituri prin legătură video.

Fotograful ucrainean Maksim Levin a fost “executat cu sânge rece”, alături de prietenul său Oleksiy Chernyshov, de către forţele ruse la nord de Kiev, pe 13 martie, a anunţat miercuri Reporteri fără frontiere (RSF) într-un raport de 16 pagini.

“Dovezile împotriva forţelor ruseşti sunt copleşitoare”, a declarat grupul pentru libertatea presei într-o introducere a raportului pe site-ul său, potrivit Reuters.

Născut în 1981, Levin era jurnalist şi fotograf de război. El a dispărut pe 13 martie, ziua în care RSF spune că a fost executat.

Ştirea iniţială: Volodimir Zelenski, a declarat că luptele intense din estul Ucrainei reprezintă “cel mai greu punct” al conflictului, forţele ruseşti “presând puternic” în regiune.

Mai multe oraşe, localităţi şi sate din regiunea Luhansk sunt în centrul unor lupte severe de câteva săptămâni, forţele ruse şi ucrainene fiind angajate în lupte de stradă, în timp ce tirurile de artilerie ruseşti distrug infrastructura şi casele din regiune.

Serviciul britanic de informaţii al apărării consideră că dinamica Rusiei în războiul din Ucraina va încetini în următoarele luni, pe măsură ce armata sa îşi va epuiza resursele, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

În comentariile publicate miercuri de cotidianul german Sueddeutsche Zeitung, Johnson a declarat că forţele preşedintelui Vladimir Putin avansează în regiunea Donbas din estul ţării, provocând distrugeri, dar cu un cost ridicat în soldaţi şi arme, conform Reuters.

“Serviciul nostru de informaţii în domeniul apărării crede, totuşi, că în următoarele câteva luni, Rusia ar putea ajunge la un punct în care nu mai există niciun impuls de înaintare, deoarece şi-a epuizat resursele”, a declarat Johnson în interviu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].