Albinele scăpate din camionul răsturnat în comuna Tupila din Neamţ au fost adunate

Cei doi pompieri din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ (plt. adj. Istrati Adrian şi plt. adj. Popa Ciprian) împreună cu prorietarul albinelor şi apicultori din zonă au reuşit să mute majoritatea stupilor în câmp, departe de circulaţia publică, anunţă ISU Neamţ.

De asemenea, pavilionul apicol a fost tăiat cu accesoriile pentru descarcerare şi a fost dus tot în câmp, unde aparţinătorul îşi va reorganiza familiile de albine.

La locul producerii accidentului au rămas cinci lăzi de stup goale pentru a colecta albina răzleaţă.

La momentul actual, mai sunt albine în zonă, urmând a intra în cei cinci stupi până la lăsarea întunericului.

Localizarea albinelor s-a făcut prin crearea unei perdele de apă (ceaţă fină).

Un camion care transporta stupi s-a răsturnat, sâmbătă, în apropiere de Hanul Ancuţei, în Neamţ. Autorităţile au emis o alarmă Ro-Alert pentru a-i avertiza pe oameni că ar putea fi înţepaţi de albine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].