Ucraina încearcă să obţină un avantaj tactic faţă de Rusia

Ucraina îşi regrupează forţele de pe ruinele oraşului Severodoneţk pe un teren mai înalt în oraşul vecin Lisiciansk pentru a obţine un avantaj tactic faţă de Rusia, a declarat şeful agenţiei de informaţii militare ucrainene.

Imaginea articolului Ucraina încearcă să obţină un avantaj tactic faţă de Rusia

Ucraina încearcă să obţină un avantaj tactic faţă de Rusia

Într-un interviu acordat la Kiev, Kirilo Budanov a declarat pentru Reuters că forţele ucrainene îşi vor continua apărarea frontului de la Lisiciansk, în estul Ucrainei, şi că nu mai este posibil să se menţină linia din Severodoneţk.

“Activităţile care au loc în zona Severodoneţk sunt o regrupare tactică a trupelor noastre. Este vorba de o retragere în poziţii avantajoase pentru a obţine un avantaj tactic”, a declarat şeful spionajului militar ucrainean.

„Rusia foloseşte tactica pe care a folosit-o în Mariupol: ştergerea oraşului de pe faţa pământului. Date fiind condiţiile, menţinerea apărării în ruine şi în câmp deschis nu mai este posibilă. Aşa că forţele ucrainene pleacă spre terenuri mai înalte pentru a continua operaţiunile de apărare”, a declarat el.

Întrebat dacă se referea la Lisiciansk, el a spus: “Da, acesta este singurul teren mai înalt”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].