Erdogan cere intensificarea eforturilor pentru a pune capăt războiului din Ucraina

Nu există “niciun perdant într-o pace dreaptă”, a spus el, adăugând că Ankara încearcă să ducă “o politică echilibrată” din cauza dependenţei sale mari de importurile de energie din Rusia.

Turcia a furnizat Ucrainei drone şi alte arme, dar liderul său se bucură, de asemenea, de o relaţie de lucru strânsă cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Erdoğan a declarat că Finlanda şi Suedia trebuie să respecte promisiunile făcute Turciei în cadrul unui acord de ridicare a dreptului de veto asupra candidaturilor lor de aderare la NATO, inclusiv angajamentul Stockholmului de a extrăda 73 de “terorişti”, conform The Guardian.

Ratificarea ofertelor de aderare la NATO ale ţărilor nordice nu va fi trimisă parlamentului turc până când acestea nu-şi vor îndeplini promisiunile, inclusiv finalizarea modificărilor legislative cât mai curând posibil, a declarat el.

Erdoğan a spus: „Dacă îşi îndeplinesc obligaţiile, o vom trimite parlamentului. Dacă nu le îndeplinesc, iese din discuţie”.

Erdoğan a declarat că vede semnarea acordului trilateral ca pe o recunoaştere a sensibilităţii Ankarei în privinţa terorismului şi ca pe o “victorie diplomatică” pentru Turcia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].