Persoanele dispărute în munţi sunt căutate de Salvamont cu ajutorul inteligenţei artificiale

Specialiştii Salvamont care operează în Centrul Naţional de Analiză Date vor prelua şi vor procesa imaginile transmise din Sibiu într-un program bazat pe înalta tehnologie şi inteligenţă artificială, program ce permite analiză a sute de fotograme în câteva minute şi oferă salvatorilor informaţii importante pentru acţiunea de căutare.

Centrul naţional de analiză a datelor Salvamont Vodafone a fost inaugurat vineri 8 aprilie la Târgu Jiu, este operat de specialişti din cadrul Serviciului Public Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj şi este unic în Europa prin acoperirea naţională pe care o asigura în analiză de fotograme. Programul a fost implementat de Salvamont şi Vodafone România în colaborare cu Consiliul Judeţean Gorj şi Serviciul Salvamont Gorj.

În acelaşi timp Dispeceratul Naţional Salvament anunţă că Salvamont Neamţ intervine în două cazuri simultan, în care victimele au suferit traumatisme de membru inferior. În primul caz, din zona Gardul Stanilelor – Masivul Ceahlau intervine echipa din Baza Salvamont Dochia. La cel de-al doilea, localizat in zona Curmatura Lutul Roşu, se deplasează cu o autospeciala o echipa din Baza Salvamont Durău.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].