Ana Bogdan a câştigat turneul challenger Iaşi Open

Ana Bogdan a avut nevoie de două ore şi 21 de minute pentru a se impune în trei seturi, în faţa favoritei numărul 2, cu 6-2, 3-6, 6-1.

Cele 160 de puncte acumulate o vor urca pe româncă pe locul 63 mondial, începând de săptămâna viitoare, o progresie de 12 locuri, la doar 4 locuri de poziţia 59, cea mai bună ocupată de Bogdan în carieră, în vara anului 2018.

După ce săptămâna trecută a pierdut finala turneului WTA 250 de la Varşovia, în faţa Carolinei Garcia, cu 4-6, 1-6, sportiva de 29 de ani a mărşăluit săptămâna aceasta până în finală la Iaşi, fără să piardă niciun set.

Maghiara Panna Udvardy (93 WTA), adversara din finală, a fost prima care i-a luat un set în acest turneu, set cu care a dus finala în joc decisiv.

Ana Bogdan conducea cu 3-0 în disputele directe cu sportiva maghiară, ultima dată învingând-o la Budapesta, cu aproximativ o lună în urmă.

Finala de duminică a început cu un prim set cu 6 break-uri, Ana Bogdan reuşind să câştige toate cele 4 game-uri de serviciu ale maghiarei, cedând altele două la rândul ei.

Udvardy a echilibrat meciul în setul secund, în care a câştigat primele trei gameuri, avantaj suficient pentru a duce meciul în set decisiv, chiar dacă s-au mai realizat alte 4 break-uri în set, câte 2 de fiecare parte.

În setul decisiv, Ana Bogdan a fost cea care a greşit mai puţin, servind mai eficient. De la 1-1 a câştigat toate cele 5 game-uri următoare, închizând meciul şi adjudecându-şi titlul de campioană a turneului, alături de un cec de 15.000 euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].