Războiul din Ucraina, ziua 165. Moscova tachinează Kievul. Mai multe rachete ruseşti au căzut lângă centrala nucleară Zaporojie. AIEA şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la acţiunile ambelor tabere

UPDATE 05:00 Rusiei avansează în estul Ucrainei 

Linia frontului se schimbă constant, în pofida rezistenţei ucrainene. Autorităţile de la Kiev solicită arme cu rază lungă de acţiune pentru a face faţă tirului rus de artilerie.

UPDATE 03:14 Rusia susţine că a ucis peste 80 de luptători străini

Ministerul rus al Apărării a susţinut că peste 80 de „mercenari străini” au fost ucişi dintr-o lovitură în jurul Niprului astăzi.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov a declarat că mai multe brigăzi ucrainene „au refuzat să se supună ordinelor de a se preda”.

Mii de luptători străini au călătorit în Ucraina pentru a ajuta la respingerea trupelor ruse. 

Rezumatul zilei

  • Atomocentrala Zaporojie a fost capturată de militarii ruşi la începutul lunii martie, dar este încă condusă de specialişti ucraineni
  • Compania nucleară de stat a Ucrainei Energoatom a dat vina pe Rusia pentru pagubele suferite la centrală
  • Ministerul rus al apărării acuză armata ucraineană de înscenare
  • Armata ucraineană ţine piept trupelor ruse pe frontul din Doneţk
  • Războiul Rusiei în Ucraina este pe cale să intre într-o nouă fază, conform informaţiilor venite din partea serviciilor de informaţii britanice
  • Macedonia de Nord va furniza tancuri şi avioane Ucrainei
  • O navă sub pavilion străin a sosit sâmbătă în Ucraina pentru prima dată de la începutul războiului şi va fi încărcată cu cereale, susţine ministrul ucrainean al infrastructurii
     

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].