COMENTARIU Lelia Munteanu: Spionajul cibernetic al Rusiei, implicat în alegerile din Israel

Cotidianul israelian Maariv publică în ultimul număr din această săptămână un articol al cunoscutului editorialist Ben Caspit, care comentează mesajul adresat Rusiei de premierul Yair Lapid, prin intermediul Shin Bet (omologul SRI), de a nu se amesteca în alegerile care se vor desfăşura pe 1 noiembrie.

Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Spionajul cibernetic al Rusiei, implicat în alegerile din Israel

COMENTARIU Lelia Munteanu: Spionajul cibernetic al Rusiei, implicat în alegerile din Israel

De altfel, aşa cum menţionează Caspit, Nadav Argaman (foto), fostul director al serviciului de informaţii interne (2016-2021), avertizase încă de acum trei ani, la Canal 13, că “o ţară străină are de gand să se amestece în alegerile din Israel, prin intermediul ciberneticii”.

“Aluzia clară era la Rusia”, sune Caspit. “Atunci, Ambasada Moscovei  a dezminţit vehement ştirea. Oricum, Israelul a făcut şi face mari eforturi de apărare cibernetică împotriva Rusiei, dar şi împotriva unor atacatori mai ostili, cum ar fi Iranul. Şi de data aceasta există alerte asemănătoare. Referitor la Iran, nu există nici o îndoială că depune eforturi susţinute pentru a sabota alegerile şi a mări haosul politic din Israel”.

Reacţia, cum era de aşteptat: ”Shin Bet nu face referiri la dialogul cu diverse servicii de informaţii din lume”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].