Războiul din Ucraina, ziua 172. Moscova anunţă victorii la periferia Doneţkului / Ruşii, tot mai aroganţi: ajutorul Vestului, inutil pentru Ucraina / Zelenski denunţă: Teroarea rusă vrea să ne spargă forţa internă

UPDATE Moscova spune că a preluat controlul asupra lui Piski

Ministerul rus al Apărării a declarat că forţele armate ale Moscovei au preluat controlul asupra Piski, un centru de la periferia oraşului Doneţk, capitala provinciei pe care separatiştii pro-Moscova o controlează din 2014. Totuşi, armata ucraineană a raportat că soldaţii săi au împiedicat o înaintare nocturnă către oraşele mai mici, Avdiivka şi Bakhmut.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, a adăugat că atacurile ruseşti în apropiere de Kramatorsk, la 120 de kilometri nord de oraşul Doneţk, au distrus un lansator de rachete multiple şi muniţie furnizate de SUA. Autorităţile ucrainene nu au recunoscut nicio pierdere militară, dar au spus că rachetele ruseşti au distrus 20 de clădiri rezidenţiale.

UPDATE Noi bombe ruseşti asupra oraşului Harkov, fără victime

Forţele ruse au lovit districtul Kiev al oraşului ucrainean Harkiv. Primarul Ihor Terekhov a spus asta pe Telegram, citat de agenţia de presă Ukrinform. “Bombardarea districtului Kiev. Potrivit datelor preliminare, nimeni nu a fost rănit şi nu au fost victime. Nu există veşti despre distrugerea vreunei structuri”, a adăugat el, avertizându-i pe concetăţeni să nu ignore alarmele antiaeriene. După cum a raportat Ukrinform, forţele ruse au atacat Harkovul de două ori în noaptea dintre 12 şi 13 august, în districtele Slobidski şi Nemishlianski.

UPDATE Ucrainenii contraatacă în sud

Trupele ucrainene îşi întăresc poziţiile în sud, efectuând sâmbătă două raiduri mortale asupra liniilor de aprovizionare ale armatei ruse, care de la începutul războiului au ocupat regiunea Herson. „Nu pot face nimic în privinţa asta pe câmpul de luptă”, spune preşedintele Zelenski. Dar Moscova răspunde că ajutorul militar masiv din Occident către Kiev nu va putea împiedica o victorie rusă şi, între timp, va anunţa noi succese, deşi limitate, pe frontul din estul Donbass.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].