Statistică: salariile programatorilor s-au triplat în ultimii 10 ani

Salariile programatorilor s-au triplat în ultimii zece ani şi se apropie de o medie de 2.000 de euro net pe lună, potrivit unei analize a Ziarului Financiar.

Imaginea articolului Statistică: salariile programatorilor s-au triplat în ultimii 10 ani

Statistică: salariile programatorilor s-au triplat în ultimii 10 ani

În mai 2013, un programator câştiga, în medie, 3.500 de lei net pe lună. În mai 2022, salariul mediu în servicii informatice a fost de 9.200 de lei net

Salariul mediu în sectorul serviciilor informatice a ajuns la circa 9.200 de lei net (cca. 1.900 de euro) în luna mai a anului 2022, fiind de aproape trei ori mai mare decât în urmă cu un deceniu, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Creşterea numărului de investitori în centre de servicii IT, nevoia tot mai mare de digitalizare, dar şi deficitul de programatori sunt printre principalii factori care au condus la o majorare accelerată a salariilor în acest sector.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].