Variola maimuţei a depăşit o nouă bornă în lume

Cazurile de variola maimuţei au depăşit 50.000 în lume, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Peste 50.000 de cazuri de variolă a maimuţelor au fost raportate Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în epidemia globală din acest an, potrivit unor cifre prezentate miercuri, citate de AFP.

Mai exact, 50.496 de cazuri şi 16 decese au fost semnalate agenţiei de sănătate a ONU, care a declarat epidemia o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial în luna iulie.

Joi, OMS anunţa că numărul noilor cazuri raportate de variola maimuţei a scăzut în ultima săptămână la nivel global.

În săptămâna 15-21 august fuseseră anunţate cu 21% mai puţine cazuri decât în săptămâna precedentă. Cifrele din urmă cu câteva zile indicau în total 41.600 de cazuri şi 12 decese, în 96 de ţări, de la începutul acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].