Prioritatea stringentă în Ucraina este facilitarea negocierilor de pace, afirmă China

“Soluţia fundamentală este de a aborda preocupările legitime de securitate ale tuturor părţilor şi de a construi o arhitectură de securitate echilibrată, eficientă şi durabilă”, a spus Wang în discursul său. “Facem apel la toate părţile implicate să împiedice extinderea crizei şi să protejeze drepturile legitime şi interesele ţărilor în curs de dezvoltare.”

China a criticat sancţiunile occidentale împotriva Rusiei, dar fără a susţine sau a ajuta la campania militară.

Într-o recunoaştere surprinzătoare, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că liderul chinez Xi Jinping este preocupat de Ucraina.

Wang a mai spus că Beijingul va continua să lucreze pentru “reunificarea paşnică” cu Taiwanul şi că ar trebui să combată “activităţile separatiste de independenţă”, luând în acelaşi timp măsuri ferme pentru a se opune oricărei interferenţe externe.

Wang s-a întâlnit vineri, la New York, timp de 90 de minute cu secretarul de stat american Antony Blinken. După întâlnire, China a acuzat Statele Unite că trimit “semnale foarte greşite şi periculoase” cu privire la Taiwan, după ce Blinken i-a spus lui Wang că menţinerea păcii şi a stabilităţii Taiwanului este de o importanţă vitală.

Tensiunile legate de Taiwan au crescut după o vizită în această ţară în luna august a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi – care a fost urmată de exerciţii militare chineze pe scară largă -, precum şi de o promisiune a preşedintelui american Joe Biden de a apăra insula guvernată democratic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].