Un taifun loveşte centrul Japoniei, provocând moartea a două persoane

Oraşul Shizuoka, situat la sud-vest de capitala Tokyo, a fost afectat în mod deosebit, înregistrând un record de 417 mm de precipitaţii de la începutul ploii, joi, a anunţat Agenţia Meteorologică Japoneză (JMA).

Vânturile din centrul taifunului Talas suflau cu aproximativ 65 km/h, cu rafale maxime de aproximativ 90 km/h, a precizat instituţia.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost ucis într-o alunecare de teren, iar un bărbat de 29 de ani a fost găsit mort după ce maşina sa a plonjat într-un rezervor, potrivit Kyodo.

De asemenea, a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru aproximativ 120.000 de gospodării, a declarat furnizorul Chubu Electric Power Grid Co, adăugând că o alunecare de teren a doborât doi piloni de electricitate.

Până sâmbătă după-amiază, curentul electric a revenit la majoritatea gospodăriilor, dar aproximativ 2.800 de gospodării erau încă fără curent.

Deşi sâmbătă dimineaţă JMA a retrogradat taifunul la ciclon extratropical, a prognozat noi ploi torenţiale în Shizuoka.

Oraşul Yokohama, situat la aproximativ 30 km sud de Tokyo, a emis, de asemenea, un aviz de evacuare sâmbătă în jurul prânzului pentru aproximativ 3.000 de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].