Protest masiv în Moldova. Mii de persoane au cerut demisia guvernului pro-occidental pe fondul crizei energetice

Mica naţiune est-europeană, situată între Ucraina şi România, a înregistrat o creştere a tensiunilor politice în ultimele luni, pe măsură ce preţurile la gaze naturale au crescut ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, relatează Reuters.

Mii de oameni protestând în faţa reşedinţei oficiale a preşedintelui Republicii Moldova din centrul Chişinăului, scandând sloganuri precum “jos cu (preşedintele) Maia Sandu” şi “jos cu guvernul”.

Maia Sandu a condamnat în repetate rânduri acţiunile Moscovei în Ucraina şi militează pentru aderarea la Uniunea Europeană. Criticii săi o acuză că ar fi trebuit să negocieze un acord mai bun privind gazele naturale cu Rusia, principalul furnizor al Moldovei.

Vineri, autoritatea de reglementare a gazelor din Moldova a majorat preţurile cu 27% pentru consumatorii casnici.

După-amiază, aproximativ 10 corturi au fost instalate de protestatari în faţa reşedinţei, după ce săptămâna trecută s-a încercat crearea unei tabere de protest în faţa parlamentului moldovean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].