Roger Waters îşi anulează concertele din Polonia în urma comentariilor despre războiul din Ucraina

Un oficial de la Tauron Arena din Cracovia, unde muzicianul urma să susţină două concerte în aprilie 2023, a declarat că acestea nu vor mai avea loc.

“Managerul lui Roger Waters a decis să se retragă – fără a da niciun motiv”, a declarat Łukasz Pytko, de la Tauron Arena Cracovia.

Site-ul web al turneului de concerte “This Is Not a Drill” al lui Waters nu a menţionat concertele de la Cracovia programate anterior pentru 21 şi 22 aprilie.

Consilierii municipali din Cracovia urmau să voteze săptămâna viitoare o propunere de a-l numi pe Waters persona non grata, exprimându-şi “indignarea” faţă de poziţia muzicianului cu privire la războiul din Ucraina.

Waters a scris o scrisoare deschisă adresată primei doamne a Ucrainei, Olena Zelenska, la începutul acestei luni, în care a acuzat “naţionaliştii extremişti” din Ucraina pentru că “au pus ţara dumneavoastră pe calea acestui război dezastruos”.

În vârstă de 79 de ani, muzicianul a criticat, de asemenea, Occidentul pentru furnizarea de arme Ucrainei, acuzând în special Washingtonul. Waters a condamnat, de asemenea, NATO, acuzând-o că a provocat Rusia.

Nu este prima dată când compozitorul britanic îşi exprimă opiniile cu privire la politica internaţională.

În 2019, el a criticat un concert de tip Live Aid pentru a strânge fonduri pentru ajutor umanitar pentru Venezuela. Spectacolul din oraşul columbian de frontieră Cúcuta a avut ca scop strângerea a milioane de dolari pentru a oferi alimente şi medicamente pentru venezuelenii.

Disputa a avut loc în contextul în care forţele de securitate venezuelene au fost acuzate că au executat zeci de persoane şi au reţinut arbitrar sute de alte persoane în cadrul unei campanii de pedepsire a celor care au protestat împotriva preşedintelui Nicolás Maduro.

În 2018, în timpul unui concert susţinut în Brazilia înainte de alegerile prezidenţiale, Waters s-a pronunţat împotriva candidatului de dreapta Jair Bolsonaro, care este în prezent preşedinte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].