Preşedintele Finlandei se îndoieşte că Putin va accepta “orice fel de înfrângere”

“A pus totul în joc”, a declarat Niinistö într-un interviu acordat CNN.

“Este un luptător, aşa că este foarte dificil să-l vedem acceptând orice fel de înfrângere şi acest lucru face cu siguranţă ca situaţia să fie foarte critică.”

Comentariile lui Niinistö vin în contextul în care oficialii de frontieră finlandezi au raportat că peste 8.500 de ruşi au călătorit sâmbătă în Finlanda pe uscat.

“Sâmbătă, 8.572 de ruşi au ajuns în Finlanda prin frontiera terestră finlandeză cu Rusia. Cu o săptămână în urmă, sâmbătă, au intrat 5.286”, a declarat Matti Pitkäniitty, şeful Unităţii de Afaceri Internaţionale din cadrul Poliţiei de Frontieră finlandeze, într-o postare pe reţelele de socializare duminică.

Numărul de sâmbătă reprezintă o creştere de 62% faţă de cel de sâmbăta trecută, a precizat Pitkäniitty.

Creşterea numărului de ruşi care intră în Finlanda survine după ce preşedintele rus Vladimir Putin a ridicat miza asaltului său asupra Ucrainei în mod semnificativ miercuri pentru ruşii obişnuiţi, anunţând o “mobilizare parţială” imediată, în încercarea de a-şi întări invazia şubredă în urma câştigurilor ucrainene.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].