COMENTARIU Lelia Munteanu: Prima pagină

Cum să-i descriu frumuseţea?

Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Prima pagină

COMENTARIU Lelia Munteanu: Prima pagină

Poate ca în tratatele acelui rabbi Levi Yitzhak, care începeau mereu cu pagina a doua, avertizând că, oricât am citi, n-am ajuns încă la prima pagină.

O frumuseţe care îşi murmură frumuseţea, care te arde şi te îngheaţă, îţi descoperă şi îţi acoperă, o frumuseţe care te oglindeşte ca să te cuprindă şi să te înece în apele ei. 

O frumuseţe apofatică, lăsându-ne să desluşim doar ceea ce nu este, dezvăluindu-ne ceea ce nu este, pecetluindu-se cu o aripă de fluture. 
Dacă acel mare poet al Tainelor, imnograful Efrem Sirul, a avut dreptate şi “dragostea deschide porţile rugăciunii”, atunci nu ne rămâne decât să îngenunchem.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].