Ciucă, discuţie cu Manfred Weber: Extinderea Schengen cu Romania rămâne un obiectiv major al PPE

Nicolae Ciucă a avut o discuţie telefonică, luni, cu Manfred Weber, preşedintele Partidului Popular European (PPE) în continuarea demersurilor pentru susţinerea aderării României la spaţiul Schengen.

„Pe timpul convorbirii, am exprimat convingerea că toate familiile politice europene în care sunt reprezentate partide româneşti vor fi aliniate pentru a ajuta ţara noastră să ajungă acolo unde merită! Este cu atât mai important, cu cât Raportul misiunii voluntare de evaluare a pregătirii României pentru aderarea la spaţiul Schengen este unul pozitiv, care reconfirmă că îndeplinim deplin standardele necesare aderării. Preşedintele Weber m-a asigurat că extinderea Schengen cu Romania rămâne un obiectiv major atât pentru conducere, cât şi pentru întregul Partid Popular European. Eforturile vor continua”, spune Ciucă.

Preşedintele PNL precizeză că în discuţia cu Manfred Weber au analizat şi situaţia din Ucraina.

„Am reiterat sprijinul deplin al României. Ţara noastră a luat, fără rezerve, toate măsurile necesare asigurării unui flux neîntrerupt al transporturilor de cereale. În plus, asigurăm o foarte bună gestionare refugiaţilor care ajung în România, fie pentru tranzitul către alte ţări, fie pentru că doresc să beneficieze de protecţie şi ajutor din partea noastră. Ne dorim o Europă fără bariere, mai ales când toate standardele obiective sunt atinse”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].