Cupa Davis va face parte din calendarul ATP Tour din 2023

Această decizie a fost luată după ce săptămâna trecută s-a anunţat că ATP Cup, un joint venture între Tennis Australia şi ATP, va fi înlocuit cu un eveniment mixt de 15 milioane de dolari, cu echipe din 18 ţări, care va da startul sezonului 2023.

Deciziile reflectă o cooperare tot mai mare între turneele masculin şi feminin şi ITF, care s-au îndreptat spre eficientizarea guvernanţei jocului de când criza COVID a perturbat sezonul 2020.

„Ne concentrăm întotdeauna pe crearea celor mai bune experienţe posibile pentru fanii şi jucătorii noştri”, a declarat preşedintele ATP, Andrea Gaudenzi, într-un comunicat.

„Oferirea de competiţii internaţionale convingătoare pe echipe care se potrivesc cu calendarul pe tot parcursul anului şi continuă să inoveze este o parte vitală a acestui lucru.

„Cupa Davis are o istorie incredibil de bogată şi suntem încântaţi să vedem cum această nouă alianţă importantă duce evenimentul mai departe începând cu 2023″.

Finala Cupei Davis din acest an a implicat 16 naţiuni care au concurat în patru grupe la Bologna, Glasgow, Hamburg şi Valencia. Etapele eliminatorii vor avea loc în noiembrie la Malaga.

Evenimentul, care a fost iniţiat în 1900, a fost modernizat din formatul tradiţional „meciuri acasă şi în deplasare” în urmă cu trei ani, după ce ITF a încheiat un contract profitabil cu grupul de investiţii spaniol Kosmos.

Cupa ATP, care a fost văzută ca un rival al acestui turneu, s-a desfăşurat timp de trei ani cu premii mari în bani şi nume importante, dar nu a reuşit să atragă mulţimile şi s-a confruntat cu provocări logistice în timpul crizei COVID.

Preşedintele ITF, David Haggerty, a declarat că alianţa cu ATP va consolida importanţa competiţiei pe echipe şi „rolul unic al Cupei Davis în tenisul profesionist masculin de elită”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].