Elon Musk, comandantul suprem la Twitter: a dizolvat Consiliul de Administraţie

Această decizie a fostfăcută publică în documentele Comisiei pentru valori mobiliare şi burse din SUA.

La 27 octombrie, în urma “finalizării” tranzacţiei de preluare a companiei, Musk a devenit singurul director al Twitter.

Printre cei nouă directori destituiţi se numără fostul preşedinte al consiliului de administraţie Bret Taylor şi fostul director general Parag Agrawal.

O altă persoană, preşedinta Camerei de Comerţ Britanice, baroneasa Lane-Fox, a refuzat să comenteze când a fost abordată de BBC News.

Se vehiculează pe scară largă că Musk şi echipa sa se gândesc, de asemenea, la reduceri majore de personal.

Prima dintre acestea ar putea afecta unul din patru membri ai personalului, relatează Washington Post.

Presa americană a relatat, de asemenea, că Musk a adus apropiaţi pentru a lucra la Twitter, inclusiv investitorul în tehnologie Jason Calacanis, care şi-a schimbat biografia de pe Twitter în “chief meme officer” la platformă şi a postat o fotografie cu o cană de cafea care afişează un logo Twitter.

Pe fondul unei examinări pe scară largă a preluării de către Musk, senatorul democrat Chris Murphy a declarat că a cerut guvernului american să analizeze implicaţiile în materie de securitate naţională, având în vedere participaţia mare la Twitter deţinută de companii legate de Arabia Saudită.

“Ar trebui să fim îngrijoraţi de faptul că saudiţii, care au un interes clar în reprimarea discursului politic şi în influenţarea politicii americane, sunt acum al doilea cel mai mare proprietar al unei platforme importante de social media”, a scris Murphy pe Twitter. “Există o problemă clară de securitate naţională în joc şi CFIUS [Comitetul pentru investiţii străine în Statele Unite] ar trebui să facă o analiză”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].