Războiul din Ucraina, ziua 250. ONU, Turcia şi Ucraina au ajuns la un acord pentru mutarea a 16 nave. Rusia plantează mai multe mine în jurul Sievierodonetsk şi aduce noi întăriri

Luni, 30 octombrie – UPDATE, ora 02:42 – Zelensky laudă mai multe brigăzi pentru „curaj şi rezistenţă”

În discursul său de seară, preşedintele Volodymyr Zelensky i-a recunoscut pe soldaţii Brigăzii 54 Mecanizate Separate, Regimentului 5 de Asalt Separat şi Brigăzii 10 Separate de Asalt Munte „pentru curajul şi statornicia lor de a menţine frontierele în direcţia Siversk”, în această săptămână. 

 

Luni, 30 octombrie – UPDATE, ora 00:56 – ONU, Turcia şi Ucraina au ajuns la un acord pentru mutarea a 16 nave

Cele trei părţi au convenit pe 31 octombrie să mute 16 nave care se află în apele turceşti, în urma deciziei Rusiei de a părăsi Iniţiativa pentru cereale la Marea Neagră, susţinută de ONU, care a permis exporturile de alimente din porturile ucrainene de la Marea Neagră, relatează Reuters. 

 

Duminică, 30 octombrie – UPDATE ora 23:02 – Oficial: Rusia loveşte regulat regiunea Dnipropetrovsk de pe teritoriul centralei nucleare din Enerhodar

Forţele ruse au atacat în mod regulat Nikopolul de pe teritoriul centralei nucleare Zaporizhzhia din Enerhodar ocupat, potrivit Mykola Lukashuk, şeful Consiliului Oblastului Dnipropetrovsk. “Soldaţii ruşi sunt monştri. Ei ştiu (Ucraina) nu va riposta”, a spus Lukashuk. — Dar nu am nicio îndoială că armata noastră va elibera Enerhodar.

Duminică, 30 octombrie – UPDATE ora 22:02 – Oficial: Rusia plantează mai multe mine în jurul Sievierodonetsk şi aduce noi întăriri

Numărul trupelor ruse a crescut în oraşul strategic Sievierodonetsk din regiunea Lugansk, potrivit şefului administraţiei militare a acestui oraş, Oleksandr Striuk. El a spus că ruşii „exploatează totul în jur” şi „construiesc fortificaţii”. Forţele ruse au înfiinţat şi o tabără de antrenament pentru unii dintre soldaţii recent mobilizaţi la Sievierodonetsk, a spus Striuk.

 

 

Rezumatul zilei 249 

  • Lituania vrea garantarea acordului de grâu cu navele de război
  • Kremlinul pune condiţii: negocierile de pace doar cu SUA
  • Kiev: Moscova să se retragă la graniţele din 1991, pentru a negocia
  • kiev: Trei nave ruseşti sunt gata de luptă în Marea Neagră 
  • Grupul Wagner admite că recrutează deţinuţi cu HIV
  • Slovenia a transferat Ucrainei 28 de tancuri M-55S
  • Italia a transferat Ucrainei 20 din cele 30 de unităţi de artilerie M109L promise
  • Kiev: Rusia blochează grâul care hrănea 7 milioane de oameni

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].