Statele Unite anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina. Vor fi livrate stocuri de muniţie pentru sistemele HIMARS şi NASAMS

Administraţia Joseph Biden intenţionează să furnizeze Ucrainei asistenţă suplimentară în materie de securitate, în valoare de 400 de milioane de dolari, conform unui memorandum al Preşedinţiei SUA, citat de postul de televiziune CNN.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a declarat că noul plan de asistenţă militară va include “armament, muniţie şi echipamente antiaeriene din stocurile Departamentului Apărării”.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că vor fi livrate stocuri de muniţie pentru sistemele sol-aer NASAMS, 150 de sisteme de arme automate de mare capacitate cu optică termică pentru contracararea dronelor, muniţie pentru sistemele de artilerie mobile HIMARS şi 200 de obuze de artilerie de mare precizie calibrul 155 mm.

“Vom continua să susţinem Ucraina cât va fi nevoie, pentru a se putea apăra şi a avea cea mai puternică poziţie la masa negocierilor când va fi momentul”, a afirmat Blinken.

De la începerea mandatului preşedintelui Joseph Biden până în prezent, Statele Unite au oferit Ucrainei asistenţă militară de 19,7 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].