Centrala nucleară Zaporojie a fost reconectată la reţeaua electrică ucraineană

Centrala nucleară Zaporojie din Ucraina a fost reconectată la reţeaua electrică deşi riscul privind producerea unei catastrofe nu a fost înlăturat.

Imaginea articolului Centrala nucleară Zaporojie a fost reconectată la reţeaua electrică ucraineană

Centrala nucleară Zaporojia a fost reconectată la reţeaua electrică ucraineană

Instalaţia din Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, a fost reconectată la reţeaua electrică ucraineană. Aceasta fusese deconectată de la reţea în urma atacurilor cu rachete ruseşti de miercuri din întreaga ţară.

Reprezentanţii companiei energetice de stat din Ucraina, Energoatom, au declarat că generatoarele diesel ale centralei au fost oprite.

Cu toate acestea, şeful companiei, Petro Kotin, a avertizat că există în continuare un „pericol real de catastrofă nucleară şi radioactivă” din cauza loviturilor ruseşti, potrivit Sky News.

Bombardamentele repetate din zonă au pus în pericol centrala ceea ce a determinat organismul european de supraveghere nucleară să ceară crearea unei zone de siguranţă în jurul instalaţiei.

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc pentru atacurile de la Zaporojie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].