Polonia cere Germaniei să trimită lansatoare de rachete Patriot în Ucraina

“După noile atacuri cu rachete ruseşti, am cerut Germaniei ca bateriile Patriot oferite Poloniei să fie transferate Ucrainei şi desfăşurate la graniţa de vest a acesteia”, a scris Blaszczak pe Twitter. “Acest lucru va proteja Ucraina de noi pierderi umane şi de pene de curent şi va creşte securitatea la graniţa noastră de est”.

Luni, Polonia a declarat că va propune desfăşurarea de lansatoare de rachete Patriot suplimentare în apropierea graniţei sale cu Ucraina, în urma unei oferte din partea Germaniei.

Berlinul a oferit Varşoviei sistemul de apărare antirachetă Patriot pentru a contribui la securizarea spaţiului său aerian după ce o rachetă rătăcită s-a prăbuşit în Polonia săptămâna trecută. Anterior, Germania declarase că va oferi vecinului său estic ajutor în domeniul poliţiei aeriene cu ajutorul avioanelor germane Eurofighter.

Se pare că racheta care a lovit Polonia săptămâna trecută, omorând două persoane, a fost trasă accidental de apărarea aeriană a Ucrainei şi nu a fost un atac rusesc, a declarat şeful NATO, Jens Stoltenberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].