Kim Jong Un: Coreea de Nord îşi propune să aibă cea mai puternică forţă nucleară din lume

Liderul nord-coreean Kim Jong Un susţine că scopul ţării pe care o conduce este să aibă cea mai puternică forţă nucleară din lume.

Imaginea articolului Kim Jong Un: Coreea de Nord îşi propune să aibă cea mai puternică forţă nucleară din lume

Kim Jong Un: Coreea de Nord îşi propune să aibă cea mai puternică forţă nucleară din lume

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că ţara sa intenţionează să aibă cea mai puternică forţă nucleară din lume. Anunţul a fost făcut în timpul unei ceremonii în care Kim Jong Un a promovat zeci de ofiţeri militari implicaţi în recenta lansare a unei noi rachete balistice, a relatat duminică presa de stat, potrivit Reuters.

„Scopul final al Coreei de Nord este de a deţine cea mai puternică forţă strategică din lume, forţa absolută fără precedent în acest secol”, a declarat Kim în faţa ofiţerilor, adăugând că dezvoltarea capacităţilor nucleare ale ţării va proteja demnitatea şi suveranitatea statului şi a poporului.

El a descris Hwasong-17, noua rachetă, ca fiind „cea mai puternică armă strategică din lume” şi a spus că aceasta a demonstrat hotărârea şi capacitatea Coreei de Nord de a construi cea mai puternică armată din lume.

Racheta este capabilă să atingă continentul american, ceea ce a determinat Statele Unite ale Americii să ceară o întâlnire a Consiliului de Securitate al ONU pentru a trage la răspundere Coreea de Nord pentru testele sale cu rachete, care sunt interzise prin rezoluţiile Consiliului de Securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].